Wednesday, August 31, 2005

Ποια είστε είπαμε;;

Λίγο πριν αρχίσει η προηγούμενη χρονιά γνώρισα κάποια παιδιά από Ελλάδα που έμεναν στο ίδιο κτίριο με μένα. Ανάμεσά τους και η Κατερίνα, μια κοπέλα λίγο μεγαλύτερή μου. Μάλιστα όταν τη γνώρισα, γνώρισα και τον αραβωνιαστικό της (επίσης από Ελλάδα) κάποιον Βαγγέλη αν δεν με απατάει η μνήμη μου.

Ε λοιπόν την είδα αυτήν την Κατερίνα καμια 5 - 6 φορές από τότε και μου είπε μέσα από κάποιες συζητήσεις που είχαμε πως είναι από κάποια επαρχιακή πόλη λίγο μακρυά από Αθήνα και κάνει master στο marketing.

Από τότε έιχαμε ένα γεια (αν το είχαμε και αυτό). Όλα καλά, κυριλέ. Γελαστήκατε!

Μήνες αργότερα (και λίγο πριν πάω διακοπές στην Ελλάδα) μια φίλη μου από την Κύπρο με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: "Ξέρεις τώρα που γυρνούσα με το τρένο από Λονδίνο, γνώρισα μια φίλη σου."
-"φίλη μου;" τη ρώτησα προσπαθώντας να θυμηθώ ποια φίλη έχω εγώ που δεν την ξέρω.
"ναι, μια φίλη σου από Κύπρο, μένετε στο ίδιο κτίριο". Τότε μου ήρθαν στο μυαλό δυο κορίτσια από Κύπρο, αλλά κάθε άλλο παρά φίλες μου είναι, δεν έτυχε να γνωριστούμε ποτέ. Η φίλη μου συνέχισε απτόητη "ναι μια Κύπρια που τη λένε Κατερίνα".
"ρε συ..." της λέω "δεν ξέρω καμιά Κύπρια που να την λένε Κατερίνα, μια Ελλαδίτισσα Κατερίνα ναι γνωρίζω".
"Τι λες..." μου απάνταει "Αφού είστε και κολλητοί. Κάνει Bsc στη νομική, δεύτερο έτος από Λευκωσία, είπε μάλιστα πως είσαι χρυσό παιδί".

Εδώ κάπου έχω αρχίσει να χάνω τη μπάλα. Η φίλη μου μιλούσε για ένα τελείως διαφορετικό άτομο, και λέω μέσα μου πως μάλλον θα πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο μπέρδεμα (θα γνώρισε μιαν άλλη που θα ήξερε αυτή έναν άλλον). Για να λυθεί λοιπόν η παρεξήγηση της στέλνω μια φωτογραφία της. "Αυτή είναι μου λέει"... Εκεί άρχισαν όλα να μπερδεύονται. Μετά από άλλες δυο φωτογραφίες βεβαιωθήκαμε πως μιλάμε για το ίδιο άνθρωπο, όμως σε ποιον από τους δύο (και γιατί) είπε ψέματα; Μάλιστα τη συναντήσαμε και στο δρόμο και τότε μας το έπαιζε τελείως τρελή... Ούτε κυπριακά ελληνικά ούτε την κοινή αλλά αντίθετα μας μιλούσε Αγγλικά!!!!

Πριν από μια εβδ0μάδα η φίλη μου που τη γνώρισε αλλιώς έτυχε να βρεθεί με τον πρόξενο της Κύπρου, και βεβαιωθήκαμε πως είναι από Κύπρο (πως θα μπορούσε να μιλάει τόσο βαριά Κυπριακά άλλωστε αν δεν έχει τουλάχιστον ρίζες από εκεί) και πως το επίθετο το οποίο ήξερα εγώ είναι άλλο. Λες και ήταν δυο διαφορετικοί άνθρωποι.

Και τελικά αναρωτιέμαι, είναι φαινόμενο της Αγγλίας να γνωρίζεις ανθρώπους που το παίζουν κάτι άλλο από αυτό που είναι; Ανεβαίνουν οι Έλληνες εδώ πάνω και γίνονται άλλοι γιατί απλά δεν τους ξέρει κανένας; Και το πρόβλημα ανάγεται στο πόσοι τελικά από αυτούς που ξέρεις είναι γνήσιοι. Οι κοινωνίες των Ελλήνων στις ξένες χώρες είναι τόσο μικρές που δεν ξέρεις πως να κρυφτείς. Από όσους γνώρισα λίγοι είναι αυτοί που θα κρατούσα επαφή χωρίς να φοβάμαι μήπως χάσω το χέρι μου αν τους κάνω χειραψία. Κουτσομπολιά, συκοφαντίες ακούγονται παντού και προπαντώς ψέματα. Ευτυχώς προς το παρόν βρέθηκα απέξω από όλα αυτά, όμως ρε γαμώτο γιατί ανεβαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι εδώ πάνω;

Βρείτε καμιά προσωπικότητα πρώτα, γίνετε άνθρωποι και ανεβείτε για να εκπληρώσετε το σκοπό σας και όχι για να γίνετε άλλοι! Η μια συστήνεται αλλιώς, η άλλη άλλαξε δύο πανεπιστήμια και τελικά παρετήθηκε γιατί βρήκε γκόμενο με λεφτά από μια αραβική χώρα, ο άλλος περηφανεύεται που ζει 5 χρόνια στη Μεγ. Βρετανία και ακόμα πτυχίο δεν έχει πάρει. Τι να πω τελικά μάλλον εγώ είμαι ο ανώμαλος που συστήνεται με ίδιο ονοματεπώνυμο και όχι σαν Juan Sanchez Del Mario.

9 comments:

Depsorama said...

Αχ φίλε μου, παίζει masterplan, δεν πάει όποιος κι’όποιος στην Αγγλία, τίποτα δεν είναι τυχαίο!! Σου λέω, μας διαλέξανε και μας πήγαν εκεί πάνω!!
Σοβαρά τώρα, σε όποια κοινωνία και να ζήσεις, ανεξάρτητα εθνικότητας, παίζει πάντα η φάση του χωριού, δηλ.: Ξέρω και εγώ κι όλοι εδώ γύρω, τα ΠΑΝΤΑ για σένα....
Είναι στην ανθρωπινή φύση. Να αποστασιοποιηθείς είναι δύσκολο. Να διαλέξεις κανά δυο ανθρώπους που αξίζουν εφικτό. Τους άλλους, απλά γράφτους (ξέρεις που, ε;).

Nenyaki : ) said...

χαχαχα! ό,τι να'ναι η κοπέλα.

Αλλά για κάτσε... εμένα πριν χρόνια μου είχες συστηθεί ως ...Compiler!!! :P

beep beep said...

Κοιτα δυστυχως η φαση κουτσομπολιο και κομπλεξ παιζει με τα 1000 σε οποιαδηποτε μικρο-ελληνικη κοινοτητα σε πανεπιστημια της Αγγλιας.Ποσο μαλλον που επειδη ειναι στην Αγγλια ειναι και πιο ευκολο να παριστανουν κατι που δεν ειναι.

Παντου ετσι ειναι-δες το και σαν μια ευκαιρια να γελασεις γιατι δεν ειναι να τους παρεις σοβαρα τετοιους ανθρωπους.

Psipsinel said...

Ego ixa pathi to idio me ena apo thailandi. ixame mazi mathima, mou sistithike (den thimoume tora to onoma) ke to epomeno trimino ton xereto ke den me gnorizi. meta apo 2-3 xeretisis xoris antapokrisi, erhete ke mou leei "ime kenourios fititis ke den se xero. giati me xeretas?"
leo ke ego ti vlakas ime, fenete i thailandoi oloi miazoun ke mplextika. telika itan o idios ke pozare kathe trimino me allo onoma. to giati agnoston.......

Compiler said...

Nenya:Αφού μιλούσαμε καίρο πριν συστηθούμε από κοντά και ήξερες το όνομά μου, γιατί λες ψέματα; Για τα ψέματά σου δεν γραφόταν η δισκέτα σου.

Δέσποινα: δεν είμαι σίγουρος που εννοείς να τους γράψω. Κάπου πάει το μυαλό μου αλλά δεν είμαι σίγουρος.

e-kat: Αλάσκα μπορώ να πάω ή είναι κοντά; Μακρυά και αγαπημένοι. Όσο μακρυά γίνεται.

psipsinel: μάλλον έπεσες και εσύ σε παρόμοια περίπτωση. Δεν εξηγείται αλλιώς.

beep beep: Μα μόνο να γελάσεις μπορείς τι άλλο; Εδώ μαζεύεται every nut-tree's nut!

Nenyaki : ) said...

προσπαθώ να σου χαλάσω το image! χιχιχι! :P
(χμ... γι'αυτό λες να μην γραφόταν η δισκέτα ε? αφού... άναβε το λαμπάκι!!!)

Gypas said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Gypas said...

Άσχετο αλλά αν ποτέ πετύχεις τον στόχο σου και γίνεις ...εισοδηματίας θα με βάλεις συνέταιρο!!

Marina said...

Επειδή έχω σπουδάσει και εγώ Αγγλία και έχω ζήσει και δουλέψει εκεί κάποια χρόνια και βέβαια αυτά που γραφεις μου έχουν συμβεί και εμένα, αυτό το συμπέρασμα έβγαλα.
Πολλοί ξένοι φοιτητές που έρχονται απο άλλου τύπου χώρες με άλλες συνήθειες, αισθάνονται την ελευθερία της Αγγλίας διαφορετικά. Δηλαδή. Υπάρχουν Ελληνες που πάνε Αγγλία, συσπειρόνονται όλοι μαζί, κάνουν μία ελληνική παροικία μέσα στην ξένη χώρα. Είναι όμως άλλοι που δεν θέλουν να δημιουργήσουν "χωριό" μέσα στη πόλη...θέλουν να είναι ανεξάρτητοι..έτσι δίνουν άλλο όνομα στον έναν, άλλο στον άλλον, άλλες πληροφορίες εδώ και εκεί..
Ειλικρινά όταν το είδα αυτό με παραξένεψε..ωραία μη μιλάς σε όσους δεν θέλεις, πρός τι όμως οι ψευτιές..? Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι είναι προβληματικά άτομα που τελικά κανένας δεν τα κάνει παρέα,είτε Ελληνας, είτε Αγγλος..γιατί είναι κάλπικα..