Sunday, July 24, 2005

Τι; ...Δεν είναι μπαράκι;;;

Όταν ήμουν Αγγλία πρίν από ένα μήνα περίπου πήρα ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα μου που ανακοίνωνε ότι ανοίγουμε εποχιακό μαγαζί στην Ολυμπιακή ακτή Κατερίνης. Ξέρετε τώρα, faux-bijoux, καφτάνια, καλοκαιρινά είδη κλπ.

Πριν μια εβδομάδα είχαμε λοιπόν τα εγκαίνια. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, υπήρχε κόσμος πολύς φίλοι και γνωστοί αλλά και όλοι όσοι μένουν εκεί για διακοπές. Κάπου λοιπόν προς το βράδυ της Κυριακής αυτής όπου και γίνεται και το αδιαχώρητο στον πεζόδρομο αυτόν έχουμε στήσει και τον μπουφέ με τα τυροπιτάκια, αναψυπτικά και ποτά και επικεφαλής τοποθετήθηκε ο φίλος μου ο Γιάννης όπου βοηθούσε στο σερβίρισμα.

Εντάξει εντάξει δεν είχαμε τρομερές απαιτήσεις. Υπήρχαν πολλοί τζαμπατζίδες που περνούσαν απλά και μόνο για να τσιμπήσουν κάτι ή να πιουν.

Σκάει λοιπόν μύτη ένα παλληκαράκι γύρω στα 25 και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

-"Ρε ψηλέ να πούμι, δεν μας βάζεις κάτι να πιούμι να βρέξουμι τα λαρύγγια μας;"
-"Ό,τι θελεις, τι θα πιεις;"
-"Ε τι να σε πω τώρα ρε φιλάρα, βάλε να πούμι sprite. Να σε πω τώρα έχει αέριο μέσα ή ξεθύμανε δηλαδή;;; Πάρτε και κανένα καινούριο μπουκάλι να πιούμι κι εμείς"

Και μετά ρωτάω μήπως έπρεπε να ανοίξουμε αναψυκτήριο;;;

3 comments:

Nenyaki : ) said...

δεν φτάνει που είναι τζαμπατζίδες, έχουν και θράσος από πάνω!
Γουέλκαμ μπακ του Γκρις ντίαρ!

Compiler said...

Γουέλκαμ του φάιντ γιου! :) Τι να πεις για μερικούς.Εγώ πάντως απο εδω και στο εξής θα έχω καινούρια sprite. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Anonymous said...

Ντροπή σας - άτομα σαν κι εσάς κύριε Μούχο υπονομεύουν τον Ελληνικό Τουρισμό. Κανονικά το εν λόγω μαγαζί θα έπρεπε να υποχρεούντο από το Υπουργείο να διαθέτει επί μονίμου βάσεως νερό, ΦΡΕΣΚΙΑ sprite, άλλα αναψυκτικά, ουίσκια, βότκες και κανένα κλαμπ σάντουϊτς προς εξυπηρέτησιν των υποψηφίων πελατών!

Και ξανά ντροπή σας.


Με τιμή,

Ο σερβιτόρος.