Wednesday, December 21, 2005

Google Bombing!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Έψαχνα στο www.in.gr για τα τελευταία νέα και έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο... το σχετικο link είναι αυτό http://www.in.gr/tech/googlebombing-ote.asp Αλλά για όποιον βαριέται να πηγαίνει το έκανα copy-paste εδώ.


Με "καζάνι που βράζει" μοιάζει το ελληνικό ίντερνετ καθώς η on-line κοινότητα των χρηστών θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα εμπαιγμού, καθώς -σύμφωνα με τις θέσεις των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου- δεν τηρήθηκαν οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για φθηνό ίντερνετ και δεν γίνονται ενέργειες για τη βελτίωση των ευρυζωνικών υποδομών στην ελληνική περιφέρεια, η οποία κυρίως πλήττεται από την αύξηση στο τιμολόγιο του ΕΠΑΚ.

"Υπόσχεση που δεν τηρήθηκε "

Οι αντιδράσεις των χρηστών συνοψίζονται στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκε η κυβερνητική υπόσχεση για "φθηνό ίντερνετ".

Δια του λόγου το αληθές, οι ιστοσελίδες των χρηστών παραπέμπουν στο κυβερνητικό προεκλογικό πρόγραμμα για το Ίντερνετ και σε δηλώσεις του Πρωθυπουργού και στελεχών της Κυβέρνησης.

Θύμα "googlebombing" ο ΟΤΕ

Για πρώτη φορά στα ελληνικά ιντερνετικά χρονικά σημειώθηκε και συνεχίζεται επίθεση μέσω συνδέσμων κατά του ΟΤΕ.

Αρκεί ο χρήστης να πληκτρολογήσει στο google τη λέξη "ληστές" και να πατήσει αναζήτηση και το πρώτο αποτέλεσμα που θα εμφανιστεί είναι η... ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΤΕ.

Αδυναμία παρέμβασης

Αδυναμία παρέμβασης στον ΟΤΕ και την ΕΕΤΤ για το Internet, δήλωσε η κυβέρνηση, απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού Γ.Δραγασάκη.

Διαβάστε την είδηση από το news.in.gr.

Στροφή προς τα ασύρματα δίκτυα

Την ίδια στιγμή που η αύξηση του ΕΠΑΚ έφερε στην επικαιρότητα το υπερβολικό κόστος της πρόσβασης στο Ίντερνετ στη χώρα μας, το ενδιαφέρον μεμονωμένων χρηστών και οργανώσεων στρέφεται προς τα ασύρματα δίκτυα.

Ημερίδα στο ΤΕΙ Πειραιά για την ασύρματη δικτύωση

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2005 στο ΤΕΙ Πειραιά, στο κτίριο 24, στις 16.00 οργανώνεται παρουσίαση - συνάντηση - συζήτηση "WiFi Lab Meeting" με την συμμετοχή της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ (ΕΕΧΙ), του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου Αθηνών (AWMN) και της Ένωσης Χρηστών και Φίλων Λίνουξ Ελλάδος (HELLUG) με θέμα την εξοικείωση με την ασύρματη δικτύωση. Μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσουν ερωταπαντήσεις επίλυσης τεχνικών προβλημάτων.

"Αφήστε τα σύρματα και πιάστε τα Ασύρματα"

"Ξεκλειδώστε τα AP (Access Point) σας, απελευθερώστε το "φυλακισμένο" ίντερνετ του γραφείου/σπιτιού σας και μοιραστείτε ό,τι πληρώνετε και δεν χρησιμοποιείτε". Με σύνθημα"Αφήστε τα σύρματα και πιάστε τα Ασύρματα" ξεκίνησε νέα καμπάνια από την Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ με στόχο τη μεγαλύτερη διάδοση της πρόσβασης στο διαδίκτυο.

"Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Συντάγματος. Είναι άδικο να κοστίζει το δικαίωμα στην πρόσβαση τόσο ακριβά" δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ Νίκος Βασιλάκος, "Η πρότασή μας είναι: αν πληρώνετε για κάτι και δεν το χρησιμοποιείτε, 'ανοίξτε' το για να το χρησιμοποιήσουν και άλλοι. Μοιράστε το ασύρματο δίκτυο στην πολυκατοικία, στην γειτονιά παντού".

No comments: