Monday, September 19, 2005

Practise, practise... practise!



Αποφάσισα να εξασκηθώ λίγο, αντιγράφοντας δημιουργίες άλλων καλλιτεχνών και ζωγραφίζοντας τες από την αρχή με μολύβι μέχρι το τελικό στάδιο.

Το διπλάνο είναι από το The Darkness, μια δημιουργία του Marc Silvestri, που δείχνει τον κεντρικό ήρωα του comic να καπνίζει στην οροφή ενός κτιρίου. Το original της συγκεκριμένης εικόνας δημιουργήθηκε από τους, Romano Molenaar, Matt Banning, Kevin Conrad, Joe Weems, Rick Basaldua και Matt Milla.

8 comments:

Phantasmak said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Phantasmak said...

Ωραίο. Καλό. Θέλω να καθίσω να φτιάξω μια εικονίτσα αλλά δεν ξέρω πώς κάνεις πιο έντονες τις γραμμές στο ασπρόμαυρο και αφαιρείς εκείνες που δε θέλεις. Επίσης είδα πως ο χρωματισμός του ήρωας στο Eldorado έχει σκιάσεις στο πρόσωπό του και η βλάστηση γύρω του έχει διακυμάνσεις του πράσινου ώστε να δείχνει τα φύλλα. Αυό σημαίνει πως ο χρωματισμος δεν ήταν σκέτο fill, αλλά κάτι περισότερο. Αυτά να ήξερα πώς γίνονται! Το help του paintshop ή του photoshop γράφει γι' αυτό;

Compiler said...

Βασικά το help το photoshop δεν γράφει τίποτα.

Όσον αφορά τις γραμμές υπάρχουν διάφορες τεχνικές. Πολλοί λένε απλά να παίξεις με το contrast και brightness, άλλοι να περάσεις από πάνω από το σχέδιο μελάνι πριν το scannareis και άλλοι να το περάσεις από πάνω με κάποιο digitizer sto photoshop.

Όσον αφορά τα φύλλα αυτό το βρήκα μόνος μου και τελικά πέτυχε. Γέμισα όλη την περιοχή αρχικά με ένα gradient fill, και μετά από πάνω διάλεξα ενα brush που έχει σχήμα φύλλου και κατάλληλα ρυθμισμένα scatter. (Δες τις ρυθμίσεις της βούρτσας, αλλά νομίζω πως η ίδια η βούρτσα by default είναι ρυθμισμένη κατάλληλα). Και το περνάς πάνω από το fill σε 2 modes... Screen για να ανοίγει το χρώμα κάθε φορά που το περνάς και multiply για να σκουραίνει.

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Nenyaki : ) said...

Μου άρεσε πολύ πως έχεις αποδώσει το βάθος πεδίου, θα σου χρησιμεύσει και σε άλλες δικές σου δουλειές ;)
Αν και νομίζω ότι θα πρέπει (όταν το εφαρμόσεις σε μελλοντικά, δικά σου σχέδια) να κάνεις πιο σκούρο το background σε τέτοιες περιπτώσεις (ή να μην χρησιμοποίσεις ίδια χρώματα), για να ξεχωρίζει και να μην σε αποσπά από το κεντρικό θέμα που είναι σε πρώτο πλάνο.
Επίσης, το ύφασμα της καπαρτίνας (?) που το παίρνει ο αέρας (τα 2 μέρη του υφάσματος που υπάρχουν δεξιά από κάθε πόδι) θέλουν λιγάκι δουλίτσα γιατί φαίνονται πολύ... "πλαστικά" ενώ θα έπρεπε να είναι λίγο πιο "αέρινα", πιο αφηρημένα και όχι τόσο στατικά και άκαμπτα (δεν έβρισκα άλλες λεξούλες για να το περιγράψω :/ ). Το μαλλί το πέτυχε τον σκοπό του (και είναι πααααρα πολύ καλό!), το ύφασμα όμως χάνει αρκετά σε αυτό το σημείο...
(ΥΓ. όχι όλο το ύφασμα, μόνο τα 2 σημεία που σου είπα).
Βέβαια, δεν μπορώ να σου πω τίποτα παραπάνω γιατί δεν είναι δικιά σου η ιδέα και δεν έχω δει το αρχικό σχέδιο. Απλά προσπάθησα να το αντιμετωπίσω γενικά και όχι να μένω σε λεπτομέριες αφού δοκιμάζεις ακόμα νέα πράγματα :)
Θα τα πούμε πάλι, σου χρωστάω και κάτι άλλες γνώμες :D
Πάντα φιλικά,
Nenyaki :)

Phantasmak said...

Tnx! Μου φαίνεται κάτι θα γίνει. Θα το τσεκάρω και εν καιρώ θα δημοσιεύσω και γω κάτι.

dtsomp said...

Μμμ, πολύ καλύτερη προσπάθεια. Μπράβο Comp!

Όμως για κάποιο λόγο, πάντα μου φαίνεται αφύσικο το blur του Photoshop σε κόμικ. Μήπως αν ήταν λίγο πιο ελαφρύ/διακριτικό;

Compiler said...

black pearl δεν ξέρω για ποιον με πέρασες πάντως τα 666 και τα θηρία ας μείνουν μακρυά από μας.

Dtsomp thanks, ισως θα μπορούσα να το κάνω κάπως λιγότερο από όσο το άφησα. Next time ;)

Depsorama said...

Εμένα μ'αρέσει πολύ. Φτιάξε μας και άλλη μια μικρή ιστορία, please!!