Saturday, September 10, 2005

Eldorado


Παροκινούμενος από τη Nenya έκανα ένα comic βασισμένο στο ποίημα του Edgar Allan Poe - Eldorado. Ελπίζω να σας αρέσει. Περιμένω σχόλια και κριτικές!

6 comments:

ka8y said...

WOW!!!
Πολύ πολύ ωράιο!
Μου αρέσαν πολύ τα χρώματα (βασικά μου αρέσει που χρησιμοποιείς το μοοοββββββββββ) και φυσικά η επιλογή του story...Σκοτεινέ πρίγκιπα...

dtsomp said...

Τι μου θύμισες...

Πριν μερικά χρονάκια δύο παλικάρια κέρδισαν έναν πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικ και εκπροσώπησαν την χώρα μας στην Bienalle που γινόταν εκείνη την χρονιά στην Ρώμη.

Η υπόθεση με το κόμικ είχε κάποιες προοπτικές και ανέλαβα να βοηθήσω φτιάχνοντας τα "συννεφάκια" με τα λόγια, αφού ήδη είχαν μπόλικη δουλειά ο καθένας (σχέδιο/inking ο ένας, coloring ο άλλος) . Για διάφορους λόγους, δεν προχώρησε η κατάσταση, αλλά έμειναν μερικές όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες.

Η αγαπημένη μου σελίδα από όλο το comic βρίσκεται στο προσωπικό site του Στάθη: http://users.otenet.gr/~magikarp/comics_viewer.htm?img=13&imgNr=13&aleecetwo
ενώ μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες μέσω της μπάρας πλοήγησης.

Depsorama said...

Απίστευτο!! Με έκανες και είδα την ποίηση του Πόε, με άλλο μάτι!! Φανταστική δουλειά Compiler, δέξου τα ταπεινά μου συγχαρητήρια!! Το σχέδιο δικό σου έτσι;; Η εικόνα και το κείμενο συνυπάρχουν καταπληκτικά μαζί! Σκέφτομαι πόσο πιο προσιτή θα ήταν η ποίηση στα παιδιά, αν συνοδευόταν με τέτοιες εικόνες. Συνέχισε! Φτιάξε και άλλα!

Compiler said...

Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε! Δέσποινα ναι και ο χρωματισμός και τα σχέδια είναι δικά μου. Δυστηχώς δεν έχω το ταλέντο του να γράψω μια πλοκή δική μου αρκετά πρωτότυπη ώστε να είναι αξιόλογη για comic οπότε καταλήγω σε διάφορα ποιήματα/διηγήματα που βρίσκω στο δίκτυο ή σε διάφορα βιβλία. Πάω λοιπόν να βρω το επόμενο.

dtsomp τα παιδιά έχουν απίστευτο ταλέντο και νομίζω δικαίως έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα!

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι και πρόκειται να βάλω και κανένα άλλο όταν το ετοιμάσω. Όπως καταλάβατε καταναλώνει πολλές ώρες να το φτάσεις στην τελική του μορφή, αλλά practise makes perfect!

Nenyaki : ) said...

είναι πολύ καλύτερο από ότι το φανταζόμουν μετά την συνομιλία που είχαμε αγαπητέ compiler!
(τιμή μου που με αναφέρεις στο κείμενο :D)

Το digitizers είναι καλή μαγκιά, αλλά ίσως σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερα να μην το πιέζεις τόσο πολύ για να αποφεύγεις τις "σκληρές" γραμμές που δημιουργεί. Nαι, δημιουργούν μία ένταση στο κόμικ σου, αλλά σε μερικές περιπτώσεις ίσως να θέλουν βελτιωσούλα :)
(θέλουν αρκετή εξάσκηση τα άτιμα τα digitizers, βλέπω από το δικό μου...)
Με συγχωρείς για την κριτική, κάθε άλλο παρά ειδική είμαι, αλλά παρ'το σαν συμβουλίτσα :)

Το eldorado είναι πολύ καλό πραγματικά.
Είσαι σε πολύ καλό δρόμο και με μερικά ακόμα μικρά βήματα, θα κάνεις τα υπόλοιπα ακόμα πιο ωραία :)
Το στάδιο που είσαι, είναι αρκετά ανεβασμένο, ειδικά αν σκεφτείς ότι ασχολείσαι τελείως ερασιτεχνικά και δεν είσαι επαγγελματίας.
Όταν κάτι σου αρέσει και το αγαπάς πραγματικά, τότε δεν λογαριάζεις τον κόπο που χρειάζεται για να το φτιάξεις.
Συνέχισε έτσι.
Θα περιμένουμε να δούμε και υπόλοιπα έργα σου :)

Πάντα φιλικά,
Nenyaki :)

PS. αν βρω κανένα καλό κείμενο, θα σου πω. Αν και νομίζω ότι κάτι βρήκα...

Compiler said...

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Αν βρήκες κανένα καλό κείμενο μη διστάσεις στείλε αμέσως, μην περιμένεις.

Τα λέμε σύντομα!