Thursday, January 18, 2007

The Clock is ticking away!

Επηρρεασμένος από την τηλεοπτική σειρά Jericho βρήκα αυτό στο δίκτυο κι είπα να σας το αναφέρω. Όσο κι αν τραγουδάει "ένα ρολόι σταματημένο" ο Τόλης Βοσκόπουλος, δυστηχώς υπάρχει ένα ρολόι που συνεχίζει και χτυπά. Μιλάω φυσικά για το "Doomsday clock" ή αλλιώς το ρολόι του τέλους του κόσμου. Το ρολόι του Bulletin of the Atomic Scientists δείχνει πόσο κοντά είναι η ανθρωπότητα στην απόλυτη καταστροφή (ή αλλιώς στα "Μεσάνυχτα") και παρατηρεί τις μεθόδους που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η ανθρωπότητα για να εξολοθρεύσει τον εαυτό της. Πρώτα και κύρια, τα πυρηνικά όπλα, αλλά λαμβάνουν υπόψη και τις τεχνολογίες που αλλάζουν το κλίμα και το περιβάλλον καθώς και νέες τεχνολογίες και εξελίξεις στις επιστήμες και στη νανο-τεχνολογία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτο κακό.

Στις 17 Ιανουαρίου 2007 λοιπόν το ρολοί προχώρησε στα 5 λεπτά πριν τα Μεσάνυχτα ή την απόλυτη καταστροφή. Το ρολόι ξεκίνησε αρχικά στα 7 λεπτά πριν την καταστροφή κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου το 1947, και κάθε χρόνο προχωράει μπροστά ή πίσω ανάλογα με την παγκόσμια κατάσταση και την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα chart από την εξέλιξη του ρολογιού στο πέρασμα των χρόνων . Αν θέλετε να μάθετε τι έγινε σε κάθε έτος και προκάλεσε την αλλαγή μπορείτε να το βρείτε εδώ.

No comments: