Monday, January 29, 2007

Η απίθανη μνήμη των ελεφάντων!!!

Από ένα e-mail που ήρθε σήμερα:

Το 1986, ο Mkele Mbembe ήταν σε διακοπές στην Κένυα, εφόσον αποφοίτησε από Northwestern University. Σε ένα σαφάρι, βρέθηκε κοντά σε έναν ελέφαντα, με το ένα πόδι σηκωμένο στον αέρα. Ο ελέφαντας έδειχνε ενοχλημένος, οπότε ο Mbembe τον πλησίασε προσεκτικά. Γονάτισε μπροστά και έλεγξε το πόδι του ελέφαντα και βρήκε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο βαθειά καρφωμένο μέσα του. Με πολύ προσοχή και και φροντίδα, ο Mbembe έβγαλε το ξύλο έξω με το κυνηγητικό του μαχαίρι, και μετά ο ελέφαντας κατέβασε το πόδι του κάτω. Ο ελέφαντας στράφηκε προς τον άντρα, και με ένα περιεργαστικό ύφος, τον κοίταξε για μερικές έντονες στιγμές. O Mbembe καθόταν παγωμένος, σκεφτόμενος πως σε λίγο θα τον ποδοπατήσει. Τελικά ο ελέφαντας φώναξε δυνατά, γύρισε και έφυγε μακρυά.

Ο Mbembe ποτέ δεν ξέχασε τι έγινε εκείνη την ημέρα.

Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Mbembe περπατούσε στο ζωολογικό κήπο του Σικάγο, με τον έφηβο γιο του. Καθώς πλησίασαν, την περιοχή των ελεφάντων, ένας από αυτούς γύρισε και περπάτησε προς τον Mbembe και το γιο του Tapu. Ο μεγάλος ελέφαντας κοίταξε τον Mbembe, σήκωσε το μπροστινό του πόδι, και το ξανα-ακούμπησε κάτω. Ο ελέφαντας, το επανέλαβε πολλές φορές, και φώναξε, καθώς κοιτούσε επίμονα τον άντρα. Ο Mbembe θυμήθηκε το 1986, κι αναρωτήθηκε αν ήταν ο ίδιος ελέφαντας.

Μάζεψε το κουράγιο του σκαρφάλωσε τα κάγκελα, και μπήκε στην περιοχή των ελεφάντων. Προχώρησε μπροστά στον ελέφαντα και τον κοίταξε με δέος. Ο ελέφαντας φώναξε πάλι, τύλιξε την προβοσκίδα του γύρω από τα πόδια του Mbembe και τον χτύπησε στο κάγκελο, σκοτώνοντας τον ακαριαία.

Μάλλον δεν ήταν ο ίδιος ελέφαντας.

1 comment:

Redpill said...

Black humor. Εγώ γέλασα πάντως. Καλό!