Wednesday, September 26, 2007

…Debugging!

Τελικά αν απειλήσεις όλα γίνονται. Με πολύ όμορφο τρόπο διέρευσε στην εταιρία ότι ψάχνω να βρω αλλού δουλειά. Ο προϋστάμενος μου, πρωτοπαλλήκαρο στην προπαγάνδα αυτή, κατάφερε να πιέσει και να με δώσουν προαγωγή... δηλαδή μισή προαγωγή, με μισή αύξηση. (Η υπόλοιπη σε 6 μήνες). Κατά συνέπεια είμαι ακόμα εδώ.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε πιέσει τρομερά, να ολοκληρώσουμε το ένα από τα διάφορα projects ώστε να αρχίζει ο αγαπημένος μας αντιπρόσωπος να το προωθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όμως ο συγκεκρίμενος αντιπρόσωπος μας έχει κάνει τα νεύρα κρόσια, τα αρ....α τσουρέκια, τα νεύρα κάγκελο τελος πάντων το πιάνετε το νόημα. Το όνομα αυτού; Αρθούρος! Ο οποίος την είδε «έχω-τραβήξει-σπαθί-από-το-βράχο-και-κάνω-ότι-γουστάρω», κοινώς έπιασε τον παπά απ'τα γένια για να μην πω τίποτα χειρότερο, και μας δίνει όλη μέρα διαταγές λες και δουλεύουμε για αυτόν.

Μιλάμε για έναν τύπο ο οποίος οδηγεί Mercedes 80000 λιρών αλλά όταν μας παίρνει τηλέφωνο μας ζητά να τον παίρνουμε πίσω τηλέφωνο εμείς για να μην χρεώνεται το κινητό του. Είναι το είδος του ανθρώπου που θα πει ψέματα, θα διαστρεβλώσει κουβέντες και θα πατήσει επί πτωμάτων για να πετύχει αυτό που θέλει, και προπαντώς άσχετα με ότι του λες, θα ακούει αυτό που θέλει ή δε θα ακούει καθόλου μέχρι να γίνει το δικό του.

Για να μην μακρυγορώ, ο Βασιλιάς-Αρθούρος λοιπόν είναι ένας τυπάκος ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ που μπορεί να σκοντάψει σε ασύρματο τηλέφωνο. Αδυνατεί να καταλάβει ότι ένας υπολογιστής με οθόνη αφής, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ. Στέλνει κάτι emails κάθε μέρα λέγοντας: «Πάρε με τηλέφωνο τώρα!»... για στάκα ρε Φιντέλ Κάστρο! Πως την έχεις δει; Δε δουλεύω για σένα. Θα σε εξυπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ αλλά μέχρι εκεί. Για ξεκαβάλα λίγο.

Το τελεύταιο email του το απόλαυσα πάντως. Σε κάθε email του προσθέτει σαν παραλήπτες, εμένα, τον προϋστάμενο μου, τον Γενικό διευθυντή, τον Τεχνικό Διευθυντή και τον Product Manager. Μετά από μια σειρά τέτοιων emails λοιπόν, στέλνει χτες ένα γκρινιάζοντας ότι η εφαρμογή δείχνει μόνο 9 από τα 10 βίντεο που δημιούργησε... και το έστειλε και πάλι σε όλους.

Με χαρά λοιπόν του απάντησα: Δείχνει 9 από τα 10 διότι μόνο 9 δημιούργησες, όχι 10.

Ήθελα να προσθέσω Είσαι τόσο στόκος που θα προσπαθούσες να βάλεις και τα Μ&Μs ακόμα σε αλφαβητική σειρά αλλά δε νομίζω να το έπιανε!

2 comments:

dtsomp said...

Η περιγραφή φωνάζει από μακριά:

"ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΕ IT COMPANY! ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ!"

Να σου πω την αλήθεια, ανακουφίζομαι που μαθαίνω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αποκλειστικότητα της Ελλαδίτσας... :)

Nisyrios said...

"Είναι το είδος του ανθρώπου που θα πει ψέματα, θα διαστρεβλώσει κουβέντες και θα πατήσει επί πτωμάτων για να πετύχει αυτό που θέλει, και προπαντώς άσχετα με ότι του λες, θα ακούει αυτό που θέλει ή δε θα ακούει καθόλου μέχρι να γίνει το δικό του."

Και γι'αυτό αυτός είναι πωλητής κι εσύ όχι! Είναι μια συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Ή το έχεις ή δεν το έχεις...