Wednesday, March 08, 2006

Scarred Wolf



Αυτός είναι ένας ... να πω ψηφιακός πίνακας που έγινε εξ ολοκλήρου στο photoshop. Η σκηνή είναι από παιχνίδι φαντασίας, όπου δύο εξερευνητές ενός αρχαίου τάφου, αντιμετωπίζουν έναν σημαδεμένο λύκο, που έχει κάνει εκεί το λημέρι του και σημαδεύτηκε από κάποιον άλλον εξερευνητή που δεν κατάφερε να ξεφύγει με τη ζωή του.

Είναι η πρώτη μου απόπειρα να ζωγραφίσω κάτι χωρίς να το δουλέψω πρώτα στο χαρτί. Επίσης δεν έκανα καθόλου σχεδιάγραμμα, αλλά ξεκίνησα κατευθείαν με ψηφιακά πινέλα και χρώματα.

3 comments:

dtsomp said...

Ωραίο!

Βέβαια εμένα μου κάθεται λίγο στραβά, μάλλον γιατί δεν έχει συνηθίσει το μάτι μου σε κόμικς χωρίς defined lines, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο :)

Σε χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Όλα καλά;

ΥΓ: Μα και εσύ βρε παιδί, κάνε ένα #define lines :P
(teithe humor, show mercy)

Compiler said...

Βλέπω το χιούμορ σου δε βελτιώθηκε καθόλου. Φαίνεται πως ο στρατός δε βοήθησε ε;

Ο λογος που αυτό το comic δεν έχει γραμμές είναι ότι δεν είναι comic. Είναι μια εικόνα απλά (κάτι που ίσως αν ήταν καλύτερου επιπέδου να έμπαινε σε εξώφυλλο περιοδικού) σαν ένας πίνακας ζωγραφικής πάνω σε digital canvas.

Από εδώ και στο εξής θα ονομάζομαι The_Compicasso :P

P.S. Sorry για το humour μου, αλλά κι εγώ την ίδια σχολή τέλειωσα

Nenyaki : ) said...

πολύ καλό, αλλά λίγο σε μπερδεύει το ότι δεν έχει εστιάσει στο μέρος που όλοι θα περιμέναμε, δηλαδή στο πρώτο πλάνο, αλλά η εστίαση έχει γίνει πίσω στην φωτιά, στην κοπέλα και στο κεφάλι του λύκου (3 σημεία εστίασης?)
Επίσης, κάνε μια προπονησούλα με τις σκιές. Η σκιά της κοπέλας είναι μεν σωστή (προς τα δεξιά), αλλά θα έπρεπε να μην είναι τόσο... συγκεκριμένη (γιατί η φωτιά κουνιέται όσο να'ναι) και επίσης δεν πρέπει να είναι τόσο σκούρα, μιας και η κοπέλα είναι λίγο πιο μακριά από την φωτιά, ενώ αντίθετα ο τοίχος θα έπρεπε να έχει πιο σκούρα σκιά μιας και είναι δίπλα στην φωτιά (οι πέτρες πίσω από την κοπέλα γιατί δεν έχουν παράλληλη σκιά με αυτήν της κοπέλας?).
Τέλος, επειδή η πηγή φωτός είναι πίσω, θα έπρεπε ο άντρας και ο λύκος να είναι πιο σκούροι (πολύ καλά ξεκίνησες τον φωτισμό στο αριστερό μέρος του άντρα και του λύκου, αλλά μετά κάπου χάλασε ο υπόλοιπος).

Η ιδέα κορυφαία καθώς επίσης και η έκφραση του λύκου και ειδικά η σχεδίαση του προσώπου και στόματος, αλλά το πολύ blur τον κάνει να φαίνεται σαν να φωσφορίζει.

Με συγχωρείς για τα αρνητικά σχόλια, κάθε άλλο παρά κακόβουλα είναι (και με κάνουν να αισθάνομαι και κακιά :( ), απλά είναι 1-2 πραγματάκια που πρέπει να προσέχεις για να γίνει τέλειο :)

φιλάκια,
το nenyaki